Historiek

Wieze Bier is een Belgisch bier met een rijke geschiedenis, die teruggaat tot vóór de Grote Oorlog. Het bier en de brouwerij Van Roy hebben hoogtes en laagtes gekend, maar het merk Wieze is overeind gebleven. Daarom hebben we een uniek recept ontwikkeld, als eerbetoon aan het erfgoed en de traditie van brouwerij Van Roy uit Wieze.

1866

Petrus Josephus Van Roy

None

Petrus Josephus Van Roy start op zijn boerderij in Wieze met het ambachtelijk brouwen van bier voor eigen gebruik en voor zijn medewerkers. 
De mond-aan-mond reclame leidt tot meer productie. Met paard en kar verkoopt hij in Wieze en ver daarbuiten. Door de groei doen al snel stoommachines hun intrede en is Brouwerij Van Roy een feit.

1914-1918

WO I

None

Tijdens WO I wordt al het koper uit de brouwerij opgeëist voor de productie van obussen. 
Uit noodzaak wordt er een “klein bier” voor de burger gebrouwen.

1950-1986

Oktoberfeesten

None

Tijdens de jaren 50 doet de Wieze Pils zijn intrede en beleeft Brouwerij Van Roy zijn gloriejaren met de Wieze Oktoberfeesten.

2014

Premium Belgian Triple

None

Met respect voor de oude tradities werd de Wieze Tripel ontwikkeld volgens een uniek recept. 
De tijdsgeest van 1866 en de kennis van nu zijn vervat in een subtiel kruidige smaak met complex hop-aroma en licht bittere afdronk.

2014, 23 mei

Australian International Beer Awards

None

Wieze Tripel wint in Melbourne de bronzen medaille in de categorie “Best Belgian Style Triple”, tijdens de uitreiking van de Australian International Beer Awards (AIBA).

2014, 3 november

Goud op Brussels Beer Challenge

None

Opnieuw vallen we in de prijzen, dit keer in Brussel waar Wieze Tripel de prestigieuze gouden medaille in de wacht sleept. Dit in de categorie “Best Belgian Style Triple”, tijdens de uitreiking van de Brussels Beer Challenge (BBC). Opmerkelijk, want het is al de tweede keer dat onze pas gelanceerde tripel in de prijzen valt in amper 6 maanden tijd!

2015

Wieze behaalt zilver op de Australian International Beer Awards

None

Voor het tweede jaar op rij behaalde onze Wieze Tripel een medaille op de Australian International Beer Awards. Deze keer werd het zilver in de categorie 'Best Belgian Style Tripel'.

2015, 3 december

Wieze Tripel officiële partner Wereld Expo Milaan.

None

Wieze Tripel verkozen tot officiële partner van het Belgische Paviljoen op de Wereld Expo te Milaan.

2016, 11 maart

Brons op de Barcelona Beer Challenge

None

Wieze won op de Barcelona Beer Challenge 2016 brons in de categorie 'Belgian Tripel'! De Barcelona Beer Challenge is het grootste event in Spanje in de biersector en is één van de belangrijkste over heel Europa.

2016, 19 mei

Brons voor Wieze op de Australian International Beer Awards

None

Na winst in 2014 en 2015, haalt Wieze Tripel ook in 2016 een bronzen medaille op de Australian International Beer Awards! 

2016, 26 mei

Lancering Wieze Cheese Snack

None

Wieze lanceert de eerste echte biersnack, een innovatie in de sector. Het koekje, bestaande uit 12 maand gerijpte oude Gouda kaas, is een ware smaakbom, die perfect past bij een degustatiebier als Wieze Tripel. 

2016, 16 augustus

Goud op de International Beer Challenge te Londen

None

Wieze Tripel wint goud! We winnen de gouden medaille als beste tripel op de International Beer Challenge 2016 te Londen!

2016, 24 oktober

Wieze wint 4 stars op The Beer Awards

None

De Wieze Tripel valt opnieuw in de prijzen! Op The Beer Awards kreeg ons bier maar liefst vier sterren toegewezen. The Beer Awards worden georganiseerd door de IWSC Group die meer dan 47 jaar ervaring heeft in het beoordelen van bieren en andere alcoholische dranken. 

2016, 20 november

Nieuwe Wieze: de Royal-Blond

None

Wieze lanceert de Royal Blond: een blond bier van hoge gisting, hergist op de fles. Het prachtige aroma is het resultaat van dry-hopping en onze specifieke Wieze kruidenmengeling. De frisheid in de mond temt de lange bittere afdronk. Een mooie witte schuimkraag vervolmaakt dit speciaalbier.